Στον τομέα της διαδικτυακής παρουσίας, το Κέντρο εργάζεται στη διατήρηση και τον εμπλουτισμό τριών σημαντικών ιστοχώρων: της Pro Europa, του περιοδικού Εποπτεία, και της Επαγωγής.

Ο ιστοχώρος Pro Europa είναι επικεντρωμένος στην προβολή της πολιτιστικής ενότητας του ευρωπαϊκού κόσμου μέσα στους αιώνες και έχει την τιμή να βρίσκεται υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Κυρίως στα αγγλικά, περιέχει ύλη και σε τέσσερις ακόμα γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά). Στη βιβλιοθήκη του υπάρχουν σπάνια και σημαντικά κείμενα για τον Ευρωπαίο αναγνώστη. Υπό σύσταση είναι η δημιουργία διαδικτυακής Λέσχης, τα μέλη της οποίας θα έχουν αμεσότερη συμμετοχή στην προσπάθειά μας, καθώς και η έκδοση ενός 15νθήμερου e-newsletter ("At Issue") με το οποίο θα ενημερώνουμε το διεθνές και το ελληνικό κοινό για τις θέσεις μας.

Ο ιστοχώρος Εποπτεία αποτελεί μια ψηφιακή συνέχεια του καταξιωμένου φιλοσοφικού περιοδικού ΕΠΟΠΤΕΙΑ που εκδιδόταν κάθε μήνα από το 1976 για σχεδόν δύο δεκαετίες. Στη Βιβλιοθήκη του ιστότοπου περιέχεται αφ' ενός μεν ανθολόγιο από συλλεκτική ύλη δημοσιευμένη στο Περιοδικό, αλλά και καινούργια ύλη. Τα νέα αφιερώματα είναι δίγλωσσα, ελληνικά και αγγλικά - όχι απαραίτητα τα ίδια κείμενα, αλλά πάντως κείμενα πάνω σε ένα θέμα/αφιέρωμα. Το site περιλαμβάνει επίσης νέες στήλες, κριτικές παρουσιάσεις, πινακοθήκη, κ.α. Η Εποπτεία θα έχει Λέσχη, ανοιχτή σε συζητήσεις και δραστηριότητες.

Pro Europa

Εποπτεία